Nie znaleziono produktów spełniających podane kryteria.
Tai – wino zachwycające przyjemną kwasowością owoców tropikalnych
Tai to białe, pełne wino, o kwiatowym aromacie i umiarkowanej kwasowości oraz delikatnym owocowym smaku. Jego intensywny słomkowy kolor ze złocistymi refleksami oferuje stabilny, zrównoważony i dobrze skomponowany posmak. Przyjemny, z wyraźnymi nutami białych kwiatów, bukszpanu i czarnego bzu. Docenisz jego intrygujący aromat egzotycznych owoców (ananasa i grejpfruta), miodu akacjowego i świeżych ziół (szałwii, tymianku i oregano).
To wino o mocnym, okrągłym i bogatym smaku oraz umiarkowanej, przyjemnej kwasowości. Posiada duży potencjał starzenia i pełnię aromatu zaczyna odkrywać po kilku latach od zbiorów.
Świetnie komponuje się z każdym rodzajem mięsa i tłustymi serami. Podawaj je z wołowym lub rybnym carpaccio, grillowaną lub pieczoną w folii rybą czy grillowanymi grzybami porcini. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do eleganckiej kolacji. Powinno być serwowane w temperaturze 10-12°C i nie wymaga wcześniejszej dekantacji.
Ziołowy posmak złotego wina Tai
W naszej ofercie znajdziesz najlepsze włoskie wina Tai. Charakteryzują się one bardzo dobrze skomponowanym smakiem, przejawiającym się w niezwykle przyjemnej, pobudzającej kwasowości. W ich bukiecie odnajdziesz nuty białych kwiatów, świeżych ziół i czyste, słodkie nuty owoców. Polecamy szczególnie te z winnicy Cantina Bravin, które oczarują Cię niesamowitą delikatnością i zdecydowanym aromatem w jednym. Spróbuj win ze szczepu Tai i przekonaj się o ich wyjątkowym smaku.