



Oliwa DI GREGORIO Extra Vergine Premium 5 l puszka
towar niedostępny
Opis
Pojemność: puszka 5 l
Kraj pochodzenia: Włochy, Sycylia
Kwasowość partii: 0,2%
Odmiana oliwek: Frantoio
Aromat: intensywny i świeży owocowy
Smak: średnio ostry, świeżo wyciskanych oliwek
Kolor: szmaragdowozielony ze złotymi refleksami
Zbiór: pierwsze 10 dni października
Przechowywanie: przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu
Termin przydatności: 24 miesiące
Oliwa Extra Vergine Di Gregorio to bardzo cenna, w 100% włoska oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, produkowana w ograniczonych ilościach. To produkt niszowy, sprzedawany lokalnie, którego nie można znaleźć w zwykłych centrach handlowych czy sklepach. Jest to niskokwasowa oliwa klasy Premium, o doskonałych właściwościach organoleptycznych z wyśmienitym smakiem i aromatem.
Pochodzi bezpośrednio z tłoczenia oliwek uprawianych i produkowanych na gruntach firmy Di Gregorio w gminie Enna w samym centrum Sycylii. Oliwki są przetwarzane niezwłocznie po zbiorach (w ciągu 12-24 godzin), tłoczone na zimno (27°C) w zakładowej olejarni przy użyciu środków mechanicznych, z wyłączeniem stosowania rozpuszczalników chemicznych, co gwarantuje ich doskonałą jakość. Powstały olej jest zamykany w pojemnikach ze stali nierdzewnej i przechowywany w chłodnym miejscu, zapewniając w ten sposób naturalną sedymentację i integralność właściwości organoleptycznych.
Oliwa ta szczególnie nadaje się do łączenia z daniami na bazie ryb, mięsa, warzyw, roślin strączkowych i dań na zimno.
Wyświetlane są wszystkie opinie TrustMate (pozytywne i negatywne). Opinie TrustMate są zweryfikowane i pochodzą od Klientów, którzy kupili dany produkt.