Czerwone wino produkowane we włoskim regionie Trentino. Marmoram jest wytwarzane z mieszanki odmian winogron Lagrain i Teroldego. Połączenie tych dwóch szczepów daje niepowtarzalny smak.
MARMORAM
Poznaj mieszankę dwóch wspaniałych szczepów. Marmoram, czyli połączenie idealne
Marmoram to wytrawne czerwone wino, które jest produkowane we włoskim regionie Trentino. Jest połączeniem dwóch różnych odmian winogron: Teroldego i Lagrein. Choć oba te szczepy charakteryzują się świetnym bukietem, to dopiero połączone razem tworzą niepowtarzalny i niedający o sobie zapomnieć aromat. Już teraz poznaj smak tego wspaniałego wina i rozkoszuj się duetem tych dwóch cenionych szczepów.
Czym się wyróżnia?
Wino Marmoram z naszego asortymentu składa się w połowie ze szczepu Lagrein i Teroldego, a jego zawartość alkoholu to 13%. Charakteryzuje je intensywny, rubinowy kolor oraz mocny aromat o nutach owocowych, żywicznych i przypraw powiązanych z długim starzeniem się drewna. Jego smak wyróżnia się głęboką strukturą, miękkością i elegancją. Jak serwować nasze wino Marmoram Trentino DOC? Najlepiej smakuje podawane w temperaturze 18°C oraz odkorkowane na godzinę przed podaniem. Optymalny czas jego konsumpcji to 5 lat.
Marmoram – dlaczego warto?
To trudno dostępne i bardzo wyjątkowe wino, które jest produkowane z lokalnych szczepów w regionie Trentino. Łączy w sobie wszystkie najlepsze cechy ich obu. Wyróżnia się więc zarówno intensywnymi aromatami owocowymi, jak i nutą czekolady. Ta pyszna mieszanka wspaniale współgra z czerwonym mięsem, jak również ze średnio i długo dojrzewającymi serami. Będzie świetne do obiadu, jak również zawsze wtedy, gdy masz ochotę na coś, co zaskakuje z każdym łykiem coraz bardziej.