Wyszukiwarka
Producenci
Zaloguj się
Opcje przeglądania
Producent
Pojemność
Cena
-
od
do
Zastanawiasz się, w czym tkwi sekret kuchni włoskiej? Nie wiesz, dlaczego twoje potrawy nie mają takiego aromatu i smaku, jak w trakcie twoich podróży do Włoch? Pamiętaj, że Włosi używają w swojej kuchni wyłącznie produktów najwyższej jakości.
Poznaj właściwości naszej oliwy z Umbrii i Sycylii i zobacz, jak zmienia się jakość twoich potraw.
- niskokowasowa, certyfikowana oliwa klasy premium z pierwszego tłoczenia, produkowana w ograniczonych ilościach.
- doskonałe właściwości organoleptyczne z wyśmienitym smakiem i aromatem.
- oliwki są przetwarzane zaraz po zbiorach (w ciągu 12-24 godzin), tłoczone na zimno (27°C) przy użyciu środków mechanicznych.
- produkt sprzedawany lokalnie, którego nie można znaleźć w zwykłych centrach handlowych czy sklepach.
- idealna do przyprawiania letnich sałatek, grillowanych mięs i warzyw, bruschetty.
- doskonała do łączenia z daniami na bazie ryb, mięsa, warzyw, roślin strączkowych.
Pamiętaj, że oliwki zbiera się raz w roku. Nasza tegoroczna oliwa już się kończy, a kolejny zbiór będzie dopiero na jesieni. Nie przegap ostatniej szansy na swoje zielone złoto!
OLIWA EXTRA VERGINE
Oliwa A BEAUTIFUL OIL FOR BEAUTIFUL PEOPLE Extra Vergine 500 ml
55,00 zł
Oliwa OLIO DI ROMA IGP TERRE FRANCESCANE Extra Vergine 500 ml
59,00 zł
Samo określenie „oliwa” jest zarezerwowane tylko dla soku wyciśniętego z oliwek. Wszystkie pozostałe tłuszcze roślinne to „oleje”.
Wyróżniamy kilka typów oliwy zależnie od właściwości fizykochemicznych i organoleptycznych oraz procesu tłoczenia: oliwy vergine (w tym extra vergine, vergine i lampante), oliwy rafinowane oraz oliwy z wytłoczyn oliwnych.
W ofercie Volare Bottega znajdują się wyłącznie pochodzące z pierwszego tłoczenia, wytwarzane na zimno oliwy extra vergine. Kupując te produkty masz pewność jakości, smaku i właściwości prozdrowotnych.
Więcej o oliwie: Rodzaje oliwy, którą wybrać? oraz Wszystko, co powinieneś wiedzieć o oliwie