Producent
Pojemność
Cena
-
od
do
Zastanawiasz się, w czym tkwi sekret kuchni włoskiej? Nie wiesz, dlaczego twoje potrawy nie mają takiego aromatu i smaku, jak w trakcie twoich podróży do Włoch? Pamiętaj, że Włosi używają w swojej kuchni wyłącznie produktów najwyższej jakości.
Poznaj właściwości naszej oliwy z Umbrii i Sycylii i zobacz, jak zmienia się jakość twoich potraw.
- niskokowasowa, certyfikowana oliwa klasy premium z pierwszego tłoczenia, produkowana w ograniczonych ilościach.
- doskonałe właściwości organoleptyczne z wyśmienitym smakiem i aromatem.
- oliwki są przetwarzane zaraz po zbiorach (w ciągu 12-24 godzin), tłoczone na zimno (27°C) przy użyciu środków mechanicznych.
- produkt sprzedawany lokalnie, którego nie można znaleźć w zwykłych centrach handlowych czy sklepach.
- idealna do przyprawiania letnich sałatek, grillowanych mięs i warzyw, bruschetty.
- doskonała do łączenia z daniami na bazie ryb, mięsa, warzyw, roślin strączkowych.
Pamiętaj, że oliwki zbiera się raz w roku. Nasza tegoroczna oliwa już się kończy, a kolejny zbiór będzie dopiero na jesieni. Nie przegap ostatniej szansy na swoje zielone złoto!
OLIWA EXTRA VERGINE
55,00 zł
59,00 zł
Samo określenie „oliwa” jest zarezerwowane tylko dla soku wyciśniętego z oliwek. Wszystkie pozostałe tłuszcze roślinne to „oleje”.
Wyróżniamy kilka typów oliwy zależnie od właściwości fizykochemicznych i organoleptycznych oraz procesu tłoczenia: oliwy vergine (w tym extra vergine, vergine i lampante), oliwy rafinowane oraz oliwy z wytłoczyn oliwnych.
W ofercie Volare Bottega znajdują się wyłącznie pochodzące z pierwszego tłoczenia, wytwarzane na zimno oliwy extra vergine. Kupując te produkty masz pewność jakości, smaku i właściwości prozdrowotnych.
Więcej o oliwie: Rodzaje oliwy, którą wybrać? oraz Wszystko, co powinieneś wiedzieć o oliwie