Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Zastanawiasz się, w czym tkwi sekret kuchni włoskiej? Nie wiesz, dlaczego twoje potrawy nie mają takiego aromatu i smaku, jak w trakcie twoich podróży do Włoch? Pamiętaj, że Włosi używają w swojej kuchni wyłącznie produktów najwyższej jakości.

Poznaj właściwości naszej oliwy z Umbrii i Sycylii i zobacz, jak zmienia się jakość twoich potraw.

  • niskokowasowa, certyfikowana oliwa klasy premium z pierwszego tłoczenia, produkowana w ograniczonych ilościach.
  • doskonałe właściwości organoleptyczne z wyśmienitym smakiem i aromatem.
  • oliwki są przetwarzane zaraz po zbiorach (w ciągu 12-24 godzin), tłoczone na zimno (27°C) przy użyciu środków mechanicznych.
  • produkt sprzedawany lokalnie, którego nie można znaleźć w zwykłych centrach handlowych czy sklepach.
  • idealna do przyprawiania letnich sałatek, grillowanych mięs i warzyw, bruschetty.
  • doskonała do łączenia z daniami na bazie ryb, mięsa, warzyw, roślin strączkowych.

Pamiętaj, że oliwki zbiera się raz w roku. Nasza tegoroczna oliwa już się kończy, a kolejny zbiór będzie dopiero na jesieni. Nie przegap ostatniej szansy na  swoje zielone złoto!

 

 

Samo określenie „oliwa” jest zarezerwowane tylko dla soku wyciśniętego z oliwek. Wszystkie pozostałe tłuszcze roślinne to „oleje”.
Wyróżniamy kilka typów oliwy zależnie od właściwości fizykochemicznych i organoleptycznych oraz procesu tłoczenia: oliwy vergine (w tym extra vergine, vergine i lampante), oliwy rafinowane oraz oliwy z wytłoczyn oliwnych.
W ofercie Volare Bottega znajdują się wyłącznie pochodzące z pierwszego tłoczenia, wytwarzane na zimno oliwy extra vergine. Kupując te produkty masz pewność jakości, smaku i właściwości prozdrowotnych.

Więcej o oliwie: Rodzaje oliwy, którą wybrać? oraz Wszystko, co powinieneś wiedzieć o oliwie

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl